07 jul ICT Summerfair warm en gezellig

In de Fokker Terminal in Den Haag ontstond er met de deuren open op 5 juli een heus ICT festival sfeertje waarin mensen elkaar konden ontmoeten, kennis konden opdoen en konden eten en drinken.

Deze vijfde editie van iets dat in 2012 begon als een netwerk event voor Microsoft Lync resellers, is in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een event van omvang met een zomer- en wintereditie. De belangrijkste doestelling is het samenbrengen van mensen in de sector en het creëren van een fysieke marktplaats voor vendoren, operators en distributeurs. Deze mensen ontmoeten elkaar en bouwen zo aan een eco-systeem voor de toekomst. De sponsorlunch is ondertussen een vast onderdeel geworden van het concept ICT fair. Ook op deze editie werd er voor de komst van de bezoekers al driftig zaken gedaan tijdens de lunch die, dankzij de meer dan 65 standhouders en 90 merken, al direct goed druk was. In de 5 keynotes was het ook steeds druk. Stijn Nijhuis had een volle zaal toen hij het had over de toekomst van VoIP en de rol van de reseller. Frank Ruigrok van Routit ging in op new business. Xelion liet zien wat Organised Communications betekent en Micrsosoft liet haar strategie voor Skypeforbusiness zien.

Bezoekers konden vanaf de verste parking bij het ADO stadion in een BMW i3 stappen om te ervaren wat het is om een full-electric auto te rijden. Op de ICT fair zelf stond een i8. Marc Bras van BMW i-series zei over hun aanwezigheid op de ICT Summerfair: “ Het ICT kanaal is voor ons een belangrijke doelgroep omdat ze voorop lopen in innovatie en dus ook op het gebied van elektrisch rijden. Bovendien is dit het kanaal waarmee we voor de automatisering van mobiliteit ook steeds meer gaan samenwerken. “

De officiële opening werd verricht door Wethouder Karsten Klein van de gemeente Den Haag. Hij noemde ICT een belangrijke pijler voor de gemeente en de regio. “Wij zijn dan ook blij een evenement als dit te kunnen hosten in onze stad”, zei hij. “Wij zetten met de Security Delta al volop in op technologie aan de defensieve kant. Hier tonen we dat we ook betrokken zijn op telecommunicatie, IT en innovatie.“ Dankzij de betrokkenheid van West Holland waren er ook een aantal buitenlandse partijen aanwezig op deze Summerfair. Het de bedoeling dat de ICT Summerfair daarmee in de volgende edities ook steeds meer een internationaal karakter gaat krijgen. Peter Scheffers van West Holland zei over de succesvolle ICT Summerfair na afloop: ”Het is fijn dat we nu een platform hebben waarop we buitenlandse vendors kunnen ontvangen. Het bruiste hier vandaag van de energie en mensen met zin in innovatie. Dit is de eerste editie in Den Haag, waarbij we ervan uitgaan dat we de komende jaren verder zullen gaan groeien.“

Op woensdag 13 december staat de ICT Winterfair gepland in DeFabrique in Utrecht, waar het wat minder warm, maar zeker niet minder gezellig en druk zal zijn!